fbpx Skip to content

Abilitățile

  • Română
  • English
Reading time:

Cât de importante sunt abilitățile pentru tine?  

Știi… o parte semnificativă din munca pe care o desfășor implică mult research. Adică cercetare mai pe românește.

Cercetez constant piața. Trendurile din piață. Oamenii. Antreprenorii. 

Mă documentez zilnic din „n” surse. 

Și am constatat următoarele: dacă ai fi exact acolo unde visezi să fii… nu știu, pe o plajă… în deșert, în pădurea Amazoniană… oriunde (ca locație)… în cel mai bun context pe care ți l-ai putea imagina: alături de familie, cu investiții bune, venituri recurente, afaceri prospere, etc., etc. și ai pierde dintr-o dată tot, sau ai fi nevoit să începi iar de la zero… fără context, fără renumele pe care l-ai creat, fără banii pe care îi aveai, fără conexiunile pe care ți le-ai făcut… (ai înțeles tu ideea), ar fi mult mai ușor (poate chiar extrem de ușor) să revii acolo unde ai fost datorită abilităților tale.

 

Abilitățile sunt singurele atuuri pe care le obții și nimeni nu ți le mai poate lua vreodată.

 

Banii îi poți pierde. La fel și averile.

 

Conexiunile le poți pierde.

 

Afacerile pot fi pierdute.

 

Tot ce ai construit poate fi pierdut.

 

Iar toate acestea ar putea fi recuperate (într-o oarecare măsură), datorită abilităților tale. Bine, asta dacă nu cumva ți se face un transplant cerebral, suferi un accident grav sau pățești ceva care să îți afecteze creierul. Dar în rest, abilitățile rămân. 

 

Dar ce sunt aceste abilități despre care vorbesc?

 

Presupun că știi la ce mă refer, dar pentru claritate, voi fi mult mai specific.

 

Ca oameni, avem 2 tipuri de abilități: tehnice și soft.

 

Abilitățile tehnice:

– știi să schimbi un bec

– știi să repari ceva

– știi să editezi o imagine

– știi să creezi o strategie

– știi să faci un website

– știi să scrii o melodie

– știi să compui o scrisoare

– ai prins ideea

 

Abilitățile soft:

– știi să te faci înțeles

– știi să conduci o echipă

– știi să transmiți un mesaj și o emoție unei audiențe

– știi să comunici eficient

– știi să îți organizezi timpul

– știi să planifici

– știi să rezolvi probleme

– știi să câștigi o negociere

– ai prins și aici ideea

 

La începutul vieții ne naștem cu această putere extraordinară care ne pune într-o poziție de zei (metaforic vorbind) față de toate vietățile Pământului, și anume: conștiința.

 

Avem puterea să gândim pentru noi. Avem puterea și capacitatea să învățăm, să ne adaptăm, să ne dezvoltăm.

 

Și o mare parte din această capacitate e transpusă în abilități (skill-uri) pe care le folosim zi de zi pentru a obține lucruri pe care le vrem.

 

Nu ne naștem învățați. 

 

„Omul cât trăiește învață”

 

Învățarea nu se termină niciodată. 

 

Învățăm prin exemplele altora și prin exemplele noastre. 

 

Învățăm prin metode clasice sau moderne.

 

Învățăm prin introspecție, prin ascultare, prin citire, prin vizionare sau prin acțiune.

 

Și în timp, ne dezvoltăm abilități care ne susțin în ceea ce facem pentru a obține un rezultat pe care ni-l dorim sau de care avem nevoie.

 

Și uite așa, ajungem să dobândim abilități.

 

Dar uneori e greu să dobândim unele abilități.

 

Așa cum spunea Steve Jobs în unul din discursurile sale în fața unor proaspăt absolvenți de facultate: când ești tânăr ai impresia că nimic nu se leagă. Nimic nu are sens. Faci diverite lucruri. Înveți diferite lucruri. Experimentezi diferite lucruri. Și parcă totul e încețoșat și fără noimă. Dar abia când ajungi la un anumit nivel, reușești cu adevărat să înțelegi ce sens a avut totul. Doar când ajungi la un anumit nivel ești capabil să conectezi fiecare punct… fiecare moment din viață și să „mapezi” un traseu spre momentul în care ai ajuns (acolo unde ai vrut să ajungi). 

 

Și asta e minunat. Pentru că asta ne clădește tuturor povestea vieții noastre. Toate dificultățile, nebuniile, ispravele pe care le trăim în viață… cu bune și cu rele… ajungi la un moment în care le poți dezvălui altora mai departe. Și ce minunată îți va fi povestea când le spui tuturor „uite unde am ajuns, dar uite de unde am plecat!”. 

 

Și cum spuneam că unele abilități sunt greu de dobândit, nu mă refer că e imposibil. Mă refer că poate de unele nici nu suntem conștienți că există. Nu poți învăța ceva ce nu știi că există.

 

Așa cum spunea și Elon Musk, nu răspunsul e cel care contează, ci întrebarea pe care o adresezi. Pentru că cu cât pui mai bine întrebarea cu atât vei primi un răspuns pe măsură, sau cel puțin știi ce ai de făcut pentru a-l obține. 

 

Dacă cineva acolo în trecutul nostru nu și-ar fi pus anumite întrebări despre evoluție sau despre posibilități, probabil încă și acum am fi trăit în beznă, fără electricitate, fără internet, fără resursele de care dispunem în prezent cu atât de multă ușurință.

 

Ei bine, unele abilități, chiar și mai dificile, pot fi dobândite cu ușurință prin transfer.

 

În lumea cotidiană, totul are loc tranzacțional.

 

Există un transfer de informații dinspre cei experimentați spre cei mai puțin experimentați.

 

Sau dintre cei care cunosc, spre cei care vor să cunoască.

 

Principala problemă în acumularea acestor abilități nu e neapărat dificultatea abilității în sine (ex: să știi să setezi un funnel de marketing digital), ci timpul și accesul la informațiile specifice care te ajută să dobândești mai repede abilitatea care te ajută să realizezi acel funnel, acea postare, acea acțiune care îți va obține un rezultat pe care ți-l dorești mai devreme sau mai târziu.

 

Astfel, cum ai putea obține mai repede o abilitate (chiar și dificilă), într-un timp scurt, fără să depui prea mult efort ca să ajungi să o obții?

 

Răspunsul e simplu: printr-o tranzacție.

 

Găsește persoana experimentată, dispusă să îți ofere din experiența și din cunoștințele ei pentru a obține abilitatea pe care o cauți sau de care ai nevoie. Iar apoi fă un troc. Un schimb. Solicită acel ajutor, dar oferă ceva în schimb ca să fie echitabil. 

 

În cazul de față, sunt numeroase persoane care au ceva de oferit, care și-au dedicat timp și energie pentru a concepe metode sau cadre speciale prin care tu la rândul tău poți dobândi o abilitate de care ai nevoie.

 

Iar tot ce ai de făcut este să te folosești de unealta de troc a erei noastre (banii) ca să ai acces la cunoștințele prin care înveți abilitatea.

 

E simplu. 

 

E de când e lumea acest troc.

 

Nu e inventat azi și nu se va finaliza mâine.

 

Folosește-te de bani pentru a obține abilitatea necesară ca să faci lucrurile să se întâmple așa cum îți dorești. Iar apoi vei vedea că odată ce pui în aplicare aceste abilități, vei recupera și banii, vei rămâne și cu abilitatea și cu cunoștințele.

 

E un schimb bun, mai mult decât decent.

 

Câștigi timp. Câștigi cunoaștere. Câștigi o abilitate nouă. Câștigi bani. 

 

Ai doar de câștigat.

  

Prin urmare, dacă consideri că eu aș fi un exemplu bun de la care poți să dobândești abilități de care ai nevoie, te invit să alegi din resursele pe care ți le pun la dispoziție: https://portal.andreiisip.com/magazin/ 

 

Și dacă cumva încă nu vezi sensul sau consideri că e insuficient, așteaptă până la următorul meu training LIVE în care îți voi prezenta cum am făcut 100.000 de lei în 3 luni, prin propriul sistem de marketing online. 

 

În cadrul acestui training voi prezenta metodele mele și voi veni cu o propunere la final pe care poți să o iei în considerare în călătoria ta.

 

Cam atât.

 

Rămâi tare!

 

Andrei Isip

✅ Oricând ești pregătit, iată 3 moduri prin care te pot ajuta:

1. Cursuri de marketing online și Comunitate privată

Aici împărtășesc 7+ ani de experiență în marketing online, metode validate și strategii profitabile. 

2. Sesiuni individuale 1 la 1 – Dacă ai nevoie de ajutor specific în campaniile tale de marketing, sunt disponibil să îți ofer consultanță ca să obții rezultate mai bune într-un mod mai eficient.

3. Servicii de marketing – Prin intermediul agenției mele poți beneficia direct de ajutor și implementare a strategiilor, tacticilor și activităților de marketing online pentru afacerea ta.

Dacă încă nu ești înscris la Newsletter-ul meu, acum e momentul să o faci.

Alătură-te celor 1000+ persoane care primesc în fiecare weekend scrisorile mele pe email.