fbpx Skip to content

Cum îți influențează mâncarea rezultatele muncii

  • Română
Reading time:

Bună, 

 

Lunar am câte o zi pe care mi-o dedic pentru optimizare.

 

În această zi mă gândesc la toată activitatea pe care am desfășurat-o în ultima lună și la cea pe care o voi desfășura în următoarea lună. Revin peste obiectivele de termen scurt, mediu și lung pe care mi le-am setat, ca să văd dacă sunt în direcția bună sau dacă am deviat.

 

Asta mă ajută să mă mențin mereu constant în activitate sau să anulez rapid ceva care am început să testez și nu a mers.

 

Așa am ajuns și la mâncare.

 

Așa cum poate știi și tu, afacerile nu sunt doar despre ce faci în afaceri.

 

O mare parte din ele au legătură cu stilul de viață pe care l-am adoptat.

 

Rezultatele vin prin muncă perseverentă și decizii bune. Acestea sunt influențate într-o foarte mare măsură de emoțiile pe care le trăim zi de zi.

 

Iar aceste emoții sunt influențate atât de factorii externi (care uneori nu pot fi controlați) cât și de factorii interni (adică ceea ce credem despre noi, modul cum gândim, obișnuințele noastre de zi cu zi).

 

Hrana are un rol foarte important, atât pentru îmbunătățirea sănătății, a stării de spirit cât și pentru rezultatele pe care le avem în afaceri.

 

Uite o metodă prin care mi-am optimizat eu în ultimul an alimentația:

 

Dacă stai să te gândești bine, toți oamenii mănâncă în mod regulat cam aceleași 5 feluri de mâncare (ex: pui cu orez, omletă cu șuncă, pizza, etc.).

 

Și la modul general, toată lumea mănâncă de 3 ori pe zi (bine sunt și excepții, depinde ce diete ai și ce alte obiective ce țin de aspectul fizic; discutabil).

 

Așadar, m-am gândit că pierd destul de mult timp de fiecare dată când am de mâncat, nu doar pentru că trebuie să mănânc ci și pentru că trebuie să mă gândesc mereu la ce să îmi fac de mâncare, apoi pierd mult timp cu prepararea mâncării.. și în unele zile din săptămână pierd mult timp și cu cumpărăturile și gânditul asupra a ceea ce trebuie să îmi cumpăr ca să îmi pot prepara acel fel de mâncare.

 

Și de mai bine de 6 luni de zile, am reușit să mânânc aceleași mese zilnic:

– dimineața și la prânz mănânc același lucruri 

– seara ori mai mănânc odată ce am mâncat la prânz, ori mănânc în funcție de context (de exemplu locația unde sunt)

 

Bineînțeles, gustările variază și există uneori și momente când mănânc între mese.

 

Dar la modul cel mai simplist, cam așa am procedat.

 

De ce?

 

Păi, unul dintre obiectivele mele este să mă simt bine și să arăt bine în fiecare zi. Ca să pot face asta, trebuie să fac sport regulat și trebuie să am o alimentație sănătoasă și echilibrată. Din fericire nu trebuie să slăbesc, dar mai trebuie să pun masă musculară ca să ajung la aspectul pe care mi-l doresc. 

 

Acuma, dacă te interesează subiectul, există 3 obiective mari legate de aspectul fizic: vrei să slăbești, vrei să te îngrași sau vrei să te menții.

 

Strict pentru aceste obiective, tot ce trebuie să faci este să îți calculezi numărul de calorii pe care îl consumi zilnic. Și după ce ai făcut calculul, tot ce trebuie să faci este să respecți cifrele.

Cum le respecți?

Păi, dacă vrei să slăbești, trebuie să fii în deficit caloric. Adică ori să mănânci mai puțin, ori să mănânci mâncăruri specifice. Poți mânca orice atâta timp cât nu depășești numărul.

 

După ce te obișnuiești cu calculele ai să vezi că o înghețată are multe calorii, la fel și o shaorma. Dar dacă respecți numărul de calorii, poți mânca zilnic shaorma (E sănătos? Nu. Dar asta nu te împiedică să slăbești).

Dacă vrei să te îngrași, tebuie să fii pe surplus caloric. Dacă vrei să îți dezvolți masa musculară trebuie să fii și pe surplus caloric și să depășești un număr specific de proteine consumate zilnic.

Bine, strict măncatul nu îți va oferi și aspectul tonifiat și musculos. Asta se dezvoltă mergând la sală sau făcând sport. Dar cel puțin arăți ok și nu ești obez sau anorexic.

Pentru calculul caloric este și o formulă pe care am publicat-o pe pagina mea de Facebook.

 

Aceste informații sunt simple, dar antrenorii de fitness câștigă o avere pe baza lor.

 

 

Ca să nu mă mai lungesc prea mult, iată rezumatul:

 

Vrei rezultate bune în afaceri?

– optimizează

Ce poți optimiza?

– alimentația ar fi unul din sutele de lucruri pe care le poți optimiza

De ce?

– nu mai pierzi atât de mult timp gândindu-te ce să mănânci

– te simți mai bine dacă mănânci sănătos

– te simți mai bine dacă arăți bine
– modul cum te simți îți influențează deciziile și activitatea de zi cu zi => productivitate crescută => rezultate mai bune

 

Cum poți optimiza alimentația?

– îți faci o listă cu aceleași preparate pe care să le mănânci zilnic (asta include și studierea numărului de calorii, de proteine, studierea calității hranei cumpărate, etc.)

– când mergi la magazin cumperi tot ce ai nevoie pentru mai multe zile (ca să nu mergi zilnic la magazin să pierzi și acolo timp)

– îți aloci câteva ore din săptămână ca să prepari din timp mâncarea și să o ai gata

Cam atât.

Dacă îți place conținutul meu, urmărește-mă și pe social media.

 

Rămâi tare.

 

– Andrei

Învață. Creează. Câștigă.