fbpx Skip to content

Gândește pentru tine

  • Română
Reading time:

 Azi vreau să vorbesc despre conceptele cărții „Think & Grow Rich” (Gândește și vei fi bogat) scrisă de Napoleon Hill și despre cum le adaptăm în lumea marketingului și a antreprenoriatului din prezent.

 

Prima dată am citit această carte prin 2017 și sincer să îți spun, mi-am dat seama că nu am înțeles-o foarte bine la vremea aceea.

 

Știi cum se spune… una e să ai acces la informație și alta e să o și înțelegi. La fel e și în prezent cu toată noua tehnologie AI și infinitatea de informații pe care le avem la dispoziție. Putem avea răspunsul la toate întrebările noastre în fața ochilor noștri și ar fi degeaba dacă nu am știi cum să descifrăm acea informație.

 

De aceea, valoarea informației e percepută subiectiv de fiecare din noi. 

 

Eu de exemplu mi-am făcut un obicei în a da skip la tot ce e irelevant pentru mine și încerc pe cât posibil să iau fix ce mă interesează dintr-o carte, dintr-un webinar, dintr-o conferință, dintr-un curs, etc. De aceea, m-am obișnuit să fiu foarte atent la cum îmi canalizez energia în momentul parcurgerii unei informații deoarece astfel câștig și mai mult timp și îmi rămâne mai multă pentru a acționa.

 

Așadar, revenind la a gândi și a fi bogat. 

 

Eu personal ți-o recomand să o citești dacă nu ai citit-o. Mai mult de atât, îți recomand să o recitești dacă nu ai citit-o de mult. Eu o mai răsfoiesc rareori ca să îmi amintesc câteva lucruri esențiale din ea.

 

Mai ales că în ultima perioadă văd tot mai multe videoclipuri și informații despre legea atracției, manifestare și alte cele.

 

 

Hai să ne reamintim despre ce e vorba pe scurt în fiecare capitol:

 

1. Cartea începe prin a ne spune de ce e foarte important să avem o dorință arzătoare pentru succes (dacă ne dorim asta).

 

2. Trebuie să ne scriem obiectivele pe termen lung și scopurile care sunt în strânsă legătură cu această dorință de a le atinge.

 

3. Vizualizarea punctului final în care ne dorim să ajungem trebuie practicată zilnic.

 

4. Autosugestia ne influențează mintea subconștientă pentru a prelua ideile și deciziile potrivite ca să acționăm.

 

5. E important să ne specializăm și să obținem mai multe cunoștințe pentru a reuși.

 

6. Imaginația e cheia de la care pornește totul. Trebuie să gândim pentru noi și să ne folosim de imaginație pentru a crea ce e necesar care ne va ajuta să atingem acele obiective.

 

7. Trebuie să ne creăm un plan de acțiune pe care să îl urmăm.

 

8. Ca să putem să ne atingem obiectivele trebuie să acționăm nu să amânăm. Așadar e important să luăm deciziile de zi cu zi și să „îi dăm bătaie”.

 

9. Trebuie să fii persistent. Poate nu îți iese din prima sau nici din a X-a, dar dacă adaptezi și optimizezi cu siguranță vei reuși.

 

10. E greu să obținem un succes mare singuri. Avem nevoie de cei din jur. Avem nevoie de „o minte colectivă”.

 

11. Aici e vorba despre energia sexuală. Are destul de multă legătură cu principiul genului din filosofia hermetică (punctul 7).

 

12. Totul este interconectat universal. Folosește puterea intuiției pentru că deja răspunsurile se află in interiorul tău.

 

13. Gândurile tale sunt influențate de ceea ce transmiți și de ceea ce recepționezi din jurul tău. Ai grijă de ce informații te înconjori și în ce mediu trăiești.

 

14. Folosește intuiția care te va ghida în a lua deciziile potrivite.

 

15. Învinge-ți temerile. Tot ceea ce îți dorești cu adevărat se află în afara zonei tale de confort.

 

16. Negativismul te va împiedica să obții ce îți dorești. E ușor să cazi în această plasă toxică.

 

17. Să gândești tu pentru tine. Creierul tău are capacități extraordinare, însă depinde cum îl folosești/antrenezi zi de zi.

 

18. Încearcă să afli mai multe și să înțelegi mai multe despre mintea subconștientă. Aici îți recomand și cartea „Puterea subconștientului” de Joseph Murphy.

 

19. Te poți conecta la inteligența universală practicând meditația. Aici îți recomand să cauți mai multe despre meditația ghidată sau alte forme de meditație.

 

20. Ia decizii mai eficiente. Evită să procrastinezi.

 

21. E important să îți dezvolți un proces în a-ți accesa geniul tău creativ. Oamenii sunt ființe creatoare. Avem toți capacitatea de a crea. Totul pornește de la un gând.

 

22. Există anumite legi universale pe care dacă le înțelegi, vei dobândi garantat succesul pe care ți-l dorești.

 

23. Fii stăpân pe propriile credințe și principii. Depășește influențele negative ale mulțimii.

 

24. Adversitatea și provocările trebuie privite ca pe niște teste temporare pe care universul ți le pune în cale pentru a vedea dacă meriți.

 

25. Credința e un alt element cheie. Trebuie să crezi în tine și în legile universale ca să câștigi.

 

26. În goana după aur, asigură-te că nu te pierzi pe tine. Nu-ți încălca principiile de viață. Fii o persoane de valoare. Profită de oportunități dar nu-ți păta reputația și nu face mizerii egoiste.

 

 

Observ zi de zi și mă minunez cum sunt prezentate atât de multe lucruri fără esență și doar de fațadă. 

 

În marketing și în afaceri avem nevoie de a gândi pentru a putea realiza lucruri mărețe. Sigur că e important să cunoaștem anumite unelte sau metode, însă dacă folosești mereu ceea ce îți perzintă alții, nu vei ieși din turmă. Cea mai bună metodă în zilele noastre de a face diferența este autenticitatea. Iar această autenticitate provine doar dacă gândim pentru noi.

 

 

Pentru că ești înscris la newsletter-ul meu, luni am să îți prezint ceva la care lucrez de mult timp. Sunt foarte entuziasmat de ce îți voi prezenta, însă mai am nevoie de acest weeekend ca să fac ultimele retușări. 

 

Luni vei primi un email de la mine care va fi exclusiv doar pentru cei înscriși la newsletter.

 

Până atunci, weekend plăcut și rămâi tare!

 

 

 

Andrei

Învață. Creează. Câștigă.