Dacă mai folosești ChatGPT, am o surpriză pentru tine: la finalul acestui conținut ai o listă cu GPT-uri pe care le poți folosi în activitatea ta 😊.
Până una alta, dacă tot am deschis subiectul ChatGPT, despre asta voi și scrie câteva rânduri.
Când folosesc eu ChatGPT?
M-am obișnuit să îl folosesc destul de des. Am aplicația instalată pe telefon și mi-e foarte comod să o accesez în orice moment. Dacă vreau să aflu o informație rapidă, nu-l mai întreb pe bătrânul unchi Google, că îl întreb direct pe ChatGPT.
Acuma, aici pot apărea diferite probleme legate de cât de adevărat e ce îmi spune ChatGPT și câtă încredere îi acord.
Cred că ține de fiecare din noi să trecem orice informație prin propriile filtre, indiferent că e vorba de ChatGPT, Google, TikTok sau alte surse de informare.
Până la urmă oricine se poate înșela, sau orice poate fi considerat adevăr acceptat la nivel general, până la proba contrarie. Așa că scap de această grijă și am încredere în mine că știu să judec corespunzător o decizie.
Exemple cum am folosit ChatGPT:
– cel mai recent, am adăugat un draft de contract în ChatGPT și l-am folosit ca să mă lămurească cu câteva aspecte… și i-am zis să îmi formuleze în termeni juridici niște definiții, termeni și condiții contractuali
– l-am mai folosit pentru traduceri din Română în Engleză și vice-versa (pentru că uneori scriu textele în română și le traduc rapid și le pun și pe conturile mele în engleză, sau invers… depinde în ce limbă am inspirația de moment ca să scriu)
– am mai solicitat unele citate, recomandări de melodii în funcție de o stare pe care voiam să o transmit
– am întrebat de ceva unelte digitale dacă există compatibilitate între Stripe Checkout și ceva modul de WordPress de pe site-ul meu
– l-am mai folosit ca să îmi genereze niște idei de texte de prezentare pentru cursurile mele
– l-am folosit pentru generare idei de videoclipuri pe care le pot face
– am mai cerut informații gen statistici despre nivelul de salariu din anumite domenii sau statistici de marketing
– îl mai folosesc pentru definiții
– l-am folosit pentru conturare idei de postări sau ghid-uri
– l-am folosit pentru a analiza tabele excel cu diferite date din reclame ca să îmi genereze niște concluzii
Și acestea sunt doar ultimele 7 zile de folosire.. o pare din ce i-am cerut.
E relativ simplu… orice îți imaginezi sau ai nevoie, poți folosi ChatGPT pentru puțin suport extern. Și dacă vrei ceva mai profund, ori îi dai detalii mai multe (gen mult mai multe… inclusiv îi poți încărca modele, fișiere pdf, etc.), ori folosești aceste GPT-uri create de alții sau chiar de tine.
Apropo de ChatGPT…
L-am plătit de câteva ori pentru câteva luni, dar am văzut că mă lasă să accesez varianta premium chiar și așa, fără să mai plătesc. Doar că îmi pune o restricție după un anumit număr de utilizări, la care ajung destul de rar. Deci în ultima lună am încetat să îl mai plătesc.
În schimb, vreau să încerc Grok de la X (fostul Twitter). Eu stau destul de des pe X pentru că e o platformă unde se încurajează exprimarea liberă. Spre deosebire de Meta, aici poți posta ce vrei fără să îți iei „shadow ban” sau chiar „cancel” (adică fără să îți închidă ăștia conturile pe veci că ai încălcat cine știe ce politici).
Și Elon Musk se laudă cu noul lui AI, Grok, care – zice el – a devenit mai capabil decât ChatGPT. Ca să ai acces la Grok, trebuie să ai cont premium pe X. Deci, cont premium = bifa aia fancy la nume care arată că ești cineva în viață (sunt ironic) + câteva facilități de genul: poți scrie texte mai lungi, poți încărca videoclipuri mai lungi, poți descărca videoclipuri, etc. + Grok.
Pare o ofertă competitivă, mai ales că și la preț e mai mic decât la ChatGPT.
Și îți dau și un pont dacă te interesează să-ți iei abonament acolo: cumpără de pe browser din laptop, nu de pe telefon. Pentru că dacă iei de pe iPhone o să fie mai scump din cauză că Apple își ia 30% comision de pe orice aplicație… și Elon Musk s-a gândit să plătească utilizatorii acest comision, că doar nu îi plătește el :)).
O să fac un video despre Grok în curând, dar până atunci…
Micul meu cadou pentru tine
Bun, și așa cum am promis, aici ai o listă de GPT-uri pe care le poți folosi în activitatea ta. Se află în Notion. Le poți copia și folosi când dorești.
✅ Oricând ești pregătit, iată 3 moduri prin care te pot ajuta:
1. Cursuri de marketing online
Aici împărtășesc 7+ ani de experiență în marketing online, metode validate și strategii profitabile.
2. Sesiuni individuale 1 la 1 – Dacă ai nevoie de ajutor specific în campaniile tale de marketing, sunt disponibil să îți ofer consultanță ca să obții rezultate mai bune într-un mod mai eficient.
3. Servicii de marketing – Prin intermediul agenției mele poți beneficia direct de ajutor și implementare a strategiilor, tacticilor și activităților de marketing online pentru afacerea ta.
Dacă încă nu ești înscris la Newsletter-ul meu, acum e momentul să o faci.
Alătură-te celor 1000+ persoane care primesc în fiecare weekend scrisorile mele pe email.