fbpx Skip to content

Primii pași către o viață extraordinară

  • Română
Reading time:

Pentru a merita ceea ce îți dorești să ai în viața ta, trebuie să acționezi. Amintește-ți că de fiecare dată când nu o faci, este cineva acolo care o face. Într-o zi, acea persoană va fi competiția ta directă.

 

Adevărul crunt este că oamenii nu acționează suficient. Și după ce încep să acționeze, cel mai trist lucru este că renunță. Renunță prea repede și prea ușor. Se întorc de unde au plecat, apoi încearcă iar temporar și renunță și o iau din nou de la capăt.

 

Nu ai cum să faci progres așa. Trebuie să decizi acum pentru termen lung. Viața ta nu e o postare pe TikTok de câteva secunde la care dai skip dacă nu-ți convine ceva.

 

Michael Jackson practica o singură mișcare în fața oglinzii 8 ore în șir ca să îi iasă la perfecție. Tu cât timp ți-ai dedicat cel mai mult făcând ceva valoros pentru tine?

 

Când oamenii nu fac față, inventează diferite scuze doar ca să se simtă bine și să nu își asume ei vina. Mereu e vina situației politice, a vremii de afară, a circumstanțelor neprielnice, a lui X sau Y. Niciodată nu-și asumă propria vină. Și de aceea nu își iau viața în frâu.

 

Câte cărți ai citit în ultimul an? Cât de mult mai reziști să fii atent la o serie de videoclipuri educative de câteva ore, să citești mai mult de 2 capitole sau să asculți pe cineva atent fără să fii distras sau să iei telefonul în mână?

Trebuie să înveți să fii în control.

 

În viață există lucruri tangibile precum o diplomă de facultate și lucruri intangibile precum pasiunea unei persoane față de o anumită activitate. Pe una dintre ele poți să le atingi, pe cealaltă nu. Important e să înveți să cultivi lucrurile intangibile deoarece acolo se află adevărata valoare.

 

Cea mai bună și puternică minciună pe care o poți auzi este aceea pe care ți-o spui ție însuți.

 

Există 2 lucruri care să-ți mărească factorul de valoare:

1. Să adaugi – „injectează” cunoaștere și înțelepciune în creierul tău. Cultivă tot ce e bun în mintea ta și trateaz-o ca pe o grădină de care ai grijă în fiecare zi.
2. Să ștergi – elimină ignoranța. Reprogramează-ți mintea și scapă de lucrurile ignorante cu care am fost învățați ani la rând în școli și în ceea ce vedem în jurul nostru.


Meriți?

 

În fiecare zi încearcă să te duci în pat puțin mai deștept. Nu există scurtături către succes. Când toți petrec zi de zi, noapte de noapte, fără să aibă stabilitate financiară, o carieră, câțiva piloni de susținere a vieții lor, tu acționează și fă ceea ce știi că trebuie făcut. Nu pentru că o spun alții, ci pentru că știi din adâncul sufletului tău că asta îți dorești cu adevărat.

 

Lumea nu răspunde la nevoi ci la ceea ce ai de oferit.

 

Lumea nu e încă suficient de nebună să recompenseze oameni care nu merită. Poți cu siguranță să păcălești o parte din oameni, însă nu va funcționa la nesfârșit. De fiecare dată când cineva a mințit sau a făcut diferite „manevre” pentru a se îmbogăți rapid pe spatele unor oameni naivi, acele persoane și-au pierdut respectul și reputația.

 

Unele persoane au lucruri tangibile însă lucrurile intangibile nu.

 

Mulți au diplome, certificări și fel și fel de dovezi că sunt buni la ceva, dar când trebuie să gândească singuri se pierd și obțin rezultate mediocre sau sub nivelul mediu.

 

Vrei să fii un antreprenor de succes care să facă o schimbare în lume?

 

Atunci pune osul la treabă.

 

Vestea bună este că de fiecare dată când lucrăm pentru a ne atinge un obiectiv și pentru a ne îndeplini un scop, acest proces ne face mai fericiți.

 

Scopul vieții este o viață cu scop. Scopul este dat de către tine prin puterea ta creatoare.

 

Învață să iubești călătoria deoarece nu există o destinație finală. Mereu e loc de mai mutl, de mai bine și niciodată nu vei fi satisfăcut pe deplin dacă gândești așa.

 

Viața reprezintă ceea ce ni se întâmplă atunci când suntem într-un parcurs. Felul cum ne simțim în prezent are legătură cu modul în care privim lumea și de perspectiva pe care i-o oferim. Ai întotdeauna puterea să alegi între a vedea lucrurile pozitiv sau negativ. Ai întotdeauna controlul de a-ți schimba starea de spirit într-o milisecundă, doar printr-o decizie.

 

Practica recunoștinței, faptul că trăiești în prezent și modul în care vezi lucrurile țin doar de tine.

 

Succesul este un obiectiv universal. Uită-te la tine în oglindă și judecă-te cu onestitate brută.

 

Găsește „punctele moarte”:

  • Începi lucruri și nu le duci la bun sfârșit

  • Adaugi lucruri noi mereu

  • O iei mereu de la capăt

E greu să găsești aceste puncte moarte deoarece de asta se numesc așa. Dar o poți face prin analiză și feedback.

 

Dalai Lama spune că există 3 tipuri de cunoaștere:

  1. Cea mai slabă este a oamenilor care doar aud și citesc despre ea.

  2. A doua este cunoașterea contemplativă (când încerci să înțelegi ceea ce începi să cunoști)

  3. A treia este cunoașterea instinctivă. Adică deja face parte din tine și o practici atât conștient cât și inconștient, din inerție.

Există și o modalitate pesimistă de a vedea lucrurile: atunci când oamenii se simt blocați sau fără control sau mai rău, sunt atât de la nanghie încât se îngroapă singuri în amărăciune și suferință, provocându-și un rău tot mai puternic prin propiile gânduri, frici și acțiuni nesăbuite.

 

Tu în primul rând trebuie să te schimbi pentru a putea vedea o schimbare pe care ți-o dorești în lume.

Totul ține de tine.

 

Acționează.

 

Întrebări pentru tine:

 

Care este planul tău pentru a obține ceea ce vrei de la viață?
Lucrează concentrat, fără distragere zilnic câteva ore. Țintește atât pentru calitate cât și cantitate în special în munca cu interacțiunea socială. Nu te avânta nici în zona în care să consumi informație la infinit și sub nici o formă nu mai acumula informații din știri. Redu consumul de amuzament și adaugă-l doar în momentul când simți că meriți puțină balanță.

 

 

Care sunt factorii de la 1 la 10 de recunoaștere a faptului că meriți?


Trebuie să recunoști fiecare obstacol din viață pentru a putea să le confrunți. Trebuie să recunoști care este calea cea bună pe care să o urmezi. Trebuie să cunoști ceea ce crezi că nu cunoști încă și să treci peste procrastinare. Uneori avem nevoie de recunoaștere fix a faptului că avem o problemă pe care nu o recunoaștem. Trebuie să fii conștient și de faptul că de fiecare dată când vrei să devii mai conștient de anumite lucruri, vei afla lucruri de care nu erai conștient.

 

 

Dacă te-ai vedea acum în liceu, ai paria pe tine că vei reuși să obții 10% din veniturile pe care urmează să le ai?

 

Nu. Pentru că nu erai suficient de independent în a avea propria opinie și a deține abilități excelente. Poți fii un visător sau vizionar. Și e ok să visezi. E ok să ai visuri mărețe și îndrăznețe, însă trebuie să fii conștient că odată cu ele vin și sacrificile. La ce ești dispus să renunți pentru a obține ceea ce îți dorești cu adevărat?

 

 

Ai încredere în tine că poți.

 

Rămâi tare.

 

– Andrei

Învață. Creează. Câștigă.