fbpx Skip to content

Reclame plătite sau Postări organice?

  • Română
Reading time:

Probabil și tu te-ai gândit cândva la această întrebare: Ce să alegi? Reclame plătite sau postări organice?

 

Răspuns pe scurt: ambele.

 

Răspuns pe lung:

 

 

Înainte de a alege una dintre opțiuni, gândește-te care sunt obiectivele tale și în cât timp vrei să le atingi.

 

Dacă de exemplu obiectivul tău este să ajungi să câștigi 20.000 euro în următoarele 30 de zile, reclamele plătite sunt soluția. 

 

Dacă ai același obiectiv, dar vrei să ajungi la acest câștig în următoarele 6 luni, atunci este foarte posibil să ai nevoie de o combinație între reclame plătite și postări organice. 

 

Dacă ai acest obiectiv și vrei să îl atingi într-un an, atunci consider că poți merge doar cu postări organice.

 

Totul se raportează la resursele pe care le ai și la oferta pe care tu o ai.

 

Resursele tale sunt:

– banii 

– timpul

– energia

– ajutorul extern (de ex: echipa din care faci parte)

– cunoștințele

– abilitățile tehnice (viteza de lucru, editare video, editare postări, creare conținut, etc.)

– abilitățile soft (abilitățile de a vorbi în fața unui public, modul cum te prezinți și vorbești, inteligența, etc.)

 

Oferta ta poate fi un produs sau serviciu, fizic sau digital. Poți fi chiar tu produsul, dacă vrei să câștigi bani exclusiv din donații de la fani. Oferta poate să difere foarte mult și are prețul ei pe care tu îl stabilești și valoarea ei pe care o stabilesc oamenii la care te adresezi.

 

Dacă oamenii îți cumpără oferta, atunci înseamnă că ai reușit să creezi ceva perceput ca fiind valoros și prețul stabilit este bun.

 

Dacă oamenii nu îți cumpără oferta, atunci înseamnă că ori oferta nu e bună, ori nu ai prezentat-o suficient de bine, ori oamenii nu au suficientă încredere în ceea ce tu oferi, etc.

 

 

Hai să vedem concret câteva exemple pentru clarificări:

 

Să presupunem că oferi ședințe de coaching 1 la 1 cu prețul de 100 euro pe oră. Asta este oferta pe care tu o ai.

 

 

Varianta A:

 

Dacă ai bani de investit minim 100 euro pe zi (cât este valoarea produsului tău), poți face o reclamă bună pe Facebook prin care să atragi clienți plătitori. Odată ce ai măcar 2 achiziții în acea zi, atunci poți spune că ți-ai scos banii investiți pe reclamă. 

 

Nu e foarte profitabil totuși să ai doar 2 ședințe pe zi în acest caz, pentru că tu plătești 100 euro pe reclame și mai rămâi cu 100 după ce faci 2 ședințe.. În plus mai sunt și taxe și impozite. 

 

Ideal ar fi ca din această reclamă să câștigi cel puțin 6 ședințe plătite pe zi. Dar despre reclame vom vorbi separat cu altă ocazie pentru că și acolo sunt multe de zis. Sunt multe variabile în joc.

 

 

Varianta B:

 

Dacă nu ai bani de investit minim 100 euro pe zi, poți începe să publici conținut online. Faci postări pe Facebook, TikTok, Instagram, Linkedin sau acolo unde consideri că se află publicul tău țintă.

 

Ca să ajungi să câștigi din ședințele de coaching, s-ar putea să dureze o perioadă până prinzi un client. Trebuie să fii consecvent în postări, să postezi chiar zilnic dacă se poate și să o faci pe următoarele 3 luni fără oprire. 

 

În timp o să vezi că îți crește contul natural. Crește vizibilitatea, cresc urmăritorii.. mai ales dacă publici conținut video. 

 

Dar ca să publici conținut video ai nevoie de un plan, de idei, de un sistem bun care să îți câștige timp și să nu facă din această experiență ceva foarte stresant.

 

Dacă nu ai bani de reclame, e posibil să ai acces la ajutor/echipă.  Depinde dacă ești solo sau nu. Dar de tine depinde cum îți aloci resursele.

 

Secretul la a câștiga bani din conținut organic este consecvența.

 

 

Varianta C:

 

Dacă ai și bani de investit și dispui și de timp (sau ai un sistem foarte bine pus la punct și ești foarte organizat), recomandarea mea e să investești și în reclame dar și în conținut media organic.

 

Făcând asta nu doar că vei dispune rapid de cash-flow, ci vei câștiga și vizibilitate, urmăritori, notorietate, etc.

 

Iar această notorietate te va ajuta să îți crești brand-ul în mediul online și oamenii vor avea mult mai multă încredere în oferta pe care o ai.

 

 

Mențiune: legat de bugetul de 100 euro pe zi. Acest buget este unul fictiv. Bugetul pe zi poate fi și mai mare și mai mic. Am ales 100 euro pe zi deoarece uneori cel mai simplu în zona de reclame plătite este să începi fix cu valoarea pe care o are oferta ta. De exemplu, dacă vinzi un produs la 200 lei, atunci 200 lei pe zi în reclame e o sumă foarte ok. Alți marketeri recomandă chiar ca suma pe zi să fie de minim 3 ori valoarea produsului, dar aici depinde de fiecare.

 

 

 

Cred că este important la final de 2023 să fii prezent în online. Banii sunt rezultatul muncii tale, dar fiind prezent acolo cel puțin zilnic, te va ajuta pe termen mediu și lung.

 

Este precum efectul compus din investiții sau efectul bulgărelui de zăpadă. 

 

În timp se tot adună postări, oamenii vor începe să audă de tine și te vor urmări.

 

Sigur că dacă ești introvertit e mai greu. Eu unul sunt destul de introvertit, dar în timp mi-am depășit această limită prin expunere:

 

– am susținut prezentări în fața la oameni: deși îmi era frică de vorbitul în public, am continuat să ies în față și în timp mi-am dat seama că nu pățesc nimic

 

Știai că frica de vorbit în public este uneori percepută ca fiind mai puternică decât frica de moarte?

 

– am continuat să fac înregistrări, live-uri și să îmi îmbunătățesc abilitățile de vorbit în fața camerei și în fața unui public

 

Astfel, prin repetiție, consecvență și îmbunătățire continuă, mi-am creat un sistem prin care nu doar că reușesc să fiu prezent în online aproape zilnic, dar am și câștigat foarte mult timp datorită vitezei și sistemului de lucru pe care l-am creat.

 

Concluzia: fii prezent în online și investește și bani în reclame dacă vrei să câștigi bani pe termen scurt. 

 

Rămâi tare!

 

Andrei

Vrei să dobândești abilități profitabile?