fbpx Skip to content

Secretele succesului în cateva rânduri

  • Română
Reading time:

Salut 

 

 

Ai citit clasicele cărți de dezvoltare personală ale lui Napoleon Hill și Dale Carnegie? 

 

Eu da. Le-am citit acum mult timp, chiar la începutul dezvoltării mele personale, după ce am terminat liceul. Și m-au ajutat mult, însă abia acum, dupa 7 ani cred că le-am înțeles la adevăratul nivel.

 

Și nu doar că le-am înțeles, ci am început să cred și mai tare în ele. Mai ales în acele lucruri mai greu de explicat (cele mai „supranaturale”), legate de subconștient și cum atragem lucrurile în viața noastră în funcție de ceea ce gândim și cum gândim.

 

Și mi-am confirmat aceste lucruri din experimente atât pe propria piele, cât și din exemple de la alte persoane apropiate și străini.

 

Practic, toate aceste cărți vorbesc în diferite moduri despre puterea gândirii, respectiv despre mentalitatea pe care trebuie să o dezvoltăm ca să „merităm” ceea ce ne dorim în viață.

 

Găsim astfel de lucruri atât în aceste scriei mai vechi cât și în altele mai noi. Există chiar și oameni de știință care au vrut neapărat să găsească explicații asupra acestor lucruri ce par a fi paranormale. Și au reușit. În cărțile lui Joe Dispenza putem citi despre experimente și teste făcute pe oameni (adică efectiv analize la nivel de creier). 

 

Uite câteva informații esențiale pe care le-am desprins din aceste experiențe și învățări:

– felul cum gândit ne influențează tot ce ni se întâmplă în viață

 

Exemple:

Dacă ne concentrăm mereu pe probleme, griji, nevoi și lipsuri, fix asta vom avea în continuare și fix asta ni se va întâmpla în continuare.

 

Dacă suntem invidioși, răuvoitori, purtători de ură, atragem fix ceea ce oferim și emanăm.

 

Dacă dăm mereu vina pe alții și nu ne asumăm ceea ce suntem în stare să controlăm (propriile reacții, acțiuni, emoții), rămânem blocați în aceste bule.

 

Dacă suntem fricoși, ne temem de ce spun alții și trăim în minciuni, atragem din nou spre noi ceea ce e negativ și rău.

 

În schimb…

 

Dacă suntem mereu cu zâmbetul pe buze, ne bucurăm de succesul altora (chiar și a competitorilor noștri), oferim fără să ne așteptăm să primim neapărat la schimb, trăim și pentru alții, nu doar pentru noi și pentru a ne hrăni propriul ego, atunci vom primi înapoi înzecit.

 

Prosperitateaabundențasănătatea și bunăstarea sunt condițiile noastre normale de viață. Dacă simți că nu e așa și nu ești înconjurat de asta, atunci trebuie să înțelegi că s-ar putea să ai o problemă. Acea problemă poate fi un blocaj, o obișnuință sau ceva care ți-a rămas înrădăcinat în adâncurile minții subconștiente încă din copilărie. 

 

Exemple:

Dacă de mic ai fost crescut cu ideea că banii nu sunt buni, e greu să îi obținem, fericirea e doar pentru oamenii săraci, viața e grea și dură, trebuie să muncești din greu ca să obții ce vrei, etc. Păi fix de asta acum este foarte posibil să te afli în aceste situații.

 

Bun Andrei, dar cum fac ca să fie mai bine și să obțin ce vreau?

 

În primul rând, educă-te. Cele mai de preț informații sunt ascunse în cărți. Le mai găsim cu porția prin podcast-uri, postări pe social media, videoclipuri de la X și Y sau prin unele webinarii. Dar dacă vrei să înțelegi mai profund, trebuie să fii autodidact, să iei asta în frâu și să cunoști. Nu trebuie să o faci în exces. Nu e nevoie să te „umpli” de informații până la extaz. Tot ce ai de făcut este să îți faci o obișnuință din asta exact cum ești obișnuit să te speli pe dinți câteva minute zilnic.

 

Câteva tehnici simple ar fi:

– practicarea recunoștinței (scrii zilnic pe foaie minim 5 lucruri pentru care ești recunoscător)

– meditația (aici sunt mai multe tipuri, inclusiv rugăciunea este o formă de meditație foarte puternică)

– vizualizarea (încearcă să simți, auzi, miroși și să vezi ceea ce vrei să obții și să o faci în așa fel încât să te gândești că deja e al tău)

– autodisciplina (înveți să fii disciplinat și să te ții de treabă pentru ce ți-ai propus)

– reflectarea (la final de zi, săptămână sau lună, notează tot ceea ce ai constatat despre tine: tot ce ai făcut bine, tot ce ai învățat, tot ce poți îmbunătăți)

– începe să oferi mai mult din ceea ce cunoști (informațiile sunt nelimitate și se află la un clic distanță; de ce să le ții doar pentru tine? oamenii pot în orice moment să afle ceea ce tu știi deja, dar mai bine află de la tine și așa creezi și întărești relațiile pe care le ai)

 

În altă ordine de idei, viața e frumoasă și trebuie să ne bucurăm de fiecare moment.

 

Eu mi-am deschis recent o pagină personală de Facebook unde am început să public ceea ce am învățat dar și ceea ce mai învăț și descopăr pe parcurs. Dacă vrei să ținem mai des legătura, mă poți urmări și acolo.

Mi-am propus să fac și live-uri din când în când. Mă găsești și aici pe Youtube.

 

 

Duminică plăcută și toate bune!

 

 

– Andrei

Învață. Creează. Câștigă.